Nieuwe publicatie: Een Stadse Boeren Community Moet Je Samen Opkweken

Onlangs verschenen: A. de Moor (2015). Een Stadse Boeren Community Moet Je Samen Opkweken. In M. Bol, T. Cornet (eds.),Stadse Boeren voor Leefbaarheid: De Kracht van Groene Lijm, De Conceptenbouwers, Den Bosch. ISBN 978-90-823832-0-1

Abstract:

Stadslandbouw is helemaal in. Stadse boeren hebben een sterk gevoel bij een globale beweging te horen. Deze ‘sense of community’ is een belangrijke noodzakelijke voorwaarde om iets te kunnen bereiken. Maar hoe vertaal je die abstracte idealen in concrete actie? Niet individueel, maar met gelijkgestemden? En niet een continent verderop, maar hier in de buurt? Hoe krijg je al die groene kikkers in een gezamenlijke kruiwagen? En hoe krijg je die kruiwagen vervolgens waar hij nodig is?

 

Posted by Aldo de Moor

Leave a Reply